Lomakohde

Laskettelu

Laskettelua ja muita talvilajeja

Laskettelulla tarkoitetaan niitä talviurheilulajeja, joissa lasketaan lumen pinnalla rinteitä alaspäin. Laskettelu itsessään jakautuu kuitenkin useisiin erilaisiin lajeihin ja tekniikkoihin. Yleisimpiä näistä ovat alppihiihto, lumilautailu, telemark ja freestylehiihto. Laskettelu on maailmanlaajuisesti tunnettu urheilulaji ja sitä harrastetaan noin 2 100:ssa laskettelukeskuksessa 80 maassa. Tiesitkö, että yli puolet maailman laskettelukeskuksista on Euroopassa?

Vuokraa lomamökki laskettureissulle

Lomamökin vuokraaminen on mahtava tapa tutustua luontoon ja lomakohteisiin ympäri maailman!

Internet on pullollaan vuokramökkejä välittäviä yrityksiä. Halusitpa sitten tutustua paremmin kotimaan luontoon tai Euroopan Alppeihin, mökkejä on kaikkialla. Verkosto löytyy myös yksityisesti lomamökkejään vuokraavia yksityishenkilöitä. Näiden kanssa kannattaa olla kuitenkin tarkkana! Ilman luotettavaa vuokrafirmaa huijatuksi tulemisen riski on korkeampi.

Lomamökin vuokrauksessa on hyvä pitää mielessä muutamia perusasioita. Ensinnäkin mökin sijainti kannattaa miettiä tarkoin. Esimerkiksi erilaiset aktiviteetit, kuten kalastus, laskettelu ja golf voivat painaa paljon sijaintia pohtiessa. Tärkeää on myös huomioida vuokramökin varustetaso ja oikeanlaiset varusteet omien tarpeiden mukaisesti. Myös mökkiin majoittuva henkilömäärä on hyvä olla lukittuna jo ennen mökin etsintää. Vuokramökin henkilömääriä tuleekin aina kunnioittaa. Pahimmillaan ilmoittamattomista lisähenkilöistä voi joutua maksamaan sakkoa. Lemmikillisen vuokraajan on myös otettava huomioon mökin eläinystävällisyys.

Jotta lomamökin vuokraus sujuisi mahdollisimman turvallisesti, vuokrasopimus on aina hyvä tehdä kirjallisena. Näin vältät ikävät yllätykset ja huijausyritykset. Vuokrasopimukseen tulisi selkeästi merkitä vuokrahinta ja –aika, mahdollinen ennakkomaksu, vuokran maksutapa, hintaan kuuluvat asiat, mökin säännöt, avainten luovutus sekä peruutusehdot.

Lumikenkäilyä laskettelun oheen

Lumikenkäily on helppo lihaskuntolaji, joka sopii kaikille taitotasosta tai iästä riippumatta. Toisin kuin hiihtäjä, lumikenkäilijä ei tarvitse latuja: lumikengät siivittävät matkaa vaihtelevissa maastoissa kelillä kuin kelillä. Ja mikä parasta! Lumikenkäilystä voi tehdä niin leppoisaa tai rankkaa kuin haluaa. Lumikenkäily ei ole sidottuna tiettyyn vauhtiin, intensiteettiin tai matkapolkuun – kaikki tämä on kenkäilijän itse päätettävissä.

Lumikenkäily kohottaa lihaskuntoa sekä lisää tasapainoa ja ketteryyttä. Lumen tuoma vastus tuo lisärasitusta ja aktivoi lihaksia. Lumikenkäily ei kuitenkaan vaadi huippukuntoa. Mikäli havittelet suurempaa energiankulutusta, voit ottaa lumikenkäily retkellesi myös sauvat. Vaihtelevat maastot tuovat kenkäilyyn myös oman haasteensa ja saavat sykkeen nousemaan. Ennen kaikkea lumikenkäily on laji, joka vahvistaa jalkojen lisäksi myös ylävartaloa ja käsiä, yläselän verenkiertoa ja rintarangan liikkuvuutta. Kuulostaa mahtavalta eikö? Lumikenkäily onkin todistetusti 60 prosenttia tehokkaampi liikuntamuoto kuin pelkkä kävely!

Talvilajeja Madridin läheisyydessä

Moni ei ehkä alkuun tule ajatelleeksi, että myös Espanjassa voi päästä harrastamaan talvilajeja upeissa ympäristöissä. Vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupunki Madridista on kolme upeaa laskettelukeskusta. Kaikki keskukset sopivat aloittelijoista ammattilaisiin ja rinnetarjonta on monipuolista.

Lähimpänä Madridia, noin 52 kilometrin päässä A-6 moottoritieltä, on laskettelukeskus Puerto de Navacerrada. Keskus tunnetaan ystävällisestä, etenkin perheille sopivasta ympäristöstään. Keskus sijaitsee aivan Madridin vuorien sydämessä! Maisemat totisesti ovat siis ainakin upeat. Puerto de Navacerrada on hyvien kulkuyhteyksien varrella. Paikan päälle pääsee niin autolla kuin bussillakin. Madridin keskustasta kulkee keskukselle päivittäin myös rautatieyhteyksiä.

Navacerradan läheisyydessä on toinen mielenkiintoinen vaihtoehto: Valdesqui. Valdesquin laskettelukeskus tarjoaa 19 kilometriä laskualuetta, 27 laaturinnettä sekä erikoispaketin perheen pienimmille. Valdesquissa lapset pääsevät halutessaan jopa muutamaksi tunniksi keskuksen laskukoululuun! Aivan kuten Navacerradassa, myös Valdesqui tarjoaa postikorttimaisia maisemia. Valdesquin laskettelukeskukselle pääsee Madridista käsin joko autolla, bussilla tai paikallisia junaverkostoja hyödyntäen.

Hieman kauempana Madridista, noin 115 kilometrin päässä, sijaitsee laskettelukeskus La Pinilla. Segovian maakunnassa sijaitseva La Pinilla on Riazan kylän alueen suurin laskettelukeskus ja sen rinteen ovat suurimmilta osin punaisia – eli melko vaikeatasoisia. La Pinilla ei sovellukaan aivan aloittelijalla, vaan vaatii jo hieman aikaisempaa laskuhistoriaa. Keskus itsessään on hiljainen, ei liian kiireinen, mutta eläväinen. Ihastut paikkaan varmasti jo saapuessasi paikan päälle! Talvikuukausina La Pinillassa järjestetään lukuisia kisoja, kuten lumipyöräily ja lumiajo kilpailuja.

Exit mobile version